Event Ter Apel
Discussie in 'Evenementen' Gestart door Webmaster nnlv - 16-10-2018 .
Met dit schrijven vragen wij uw aandacht voor deelname aan een Herdenkingsmoment in Ter Apel (Groningen).
Vrijdag 23 november a.s. zal het 75 jaren geleden zijn, dat er gedurende de Tweede Wereldoorlog aan de Kloosterveenweg in Ter Apel een Lancaster bommenwerper is neergestort, waarbij zes Canadese en Engelse bemanningsleden om het leven zijn gekomen. Zij zijn allen begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Kapelweg te Ter Apel.

Deze gebeurtenis wordt ieder jaar herdacht door een ingetogen Stille Tocht. Evenals vijf jaar geleden zal de Herdenking vanaf circa 13.00 tot 16.00 uur plaatsvinden. Startend met een defilé, middels een kerkdienst in de Willibrorduskerk te Ter Apel met gastsprekers, een Stille Tocht en de ceremonie op de begraafplaats bij de monumenten van de gevallenen waar ter plaatse een Fly By zal plaatsvinden. Het geheel met muziek omlijst.

Diverse hoogwaardigheidsbekleders zullen op vrijdag 23 november aanwezig zijn bij de Herdenkingsplechtigheid in de St. Willibrorduskerk te Ter Apel.

Met name spreken wij de wens uit dat u, vanuit de vereniging Noord Nederlandse Leger Voertuigen, gedurende deze middag een passende bijdrage kan leveren aan het aspect van voertuigen en re enactors.
Ziet u hiertoe wellicht een mogelijkheid en heeft u de gelegenheid?
Post nieuw antwoord
Naam *
Email * email afgeschermd voor bezoekers
 *
* - Verplichte velden